Fitboxing

Fitboxing

Ook dit najaar starten wij weer een cursus fitboxing.

Al een aantal jaar wordt er een cursus Fitboxing aangeboden in Jongerencentrum Inventas. In kleine groepjes en onder professionele begeleiding leren zij voor zichzelf op te komen en steviger in hun schoenen te staan.
Muhammed: Ik geef de cursus in samenwerking met Inventas al sinds 2016 en het  is een groot succes.  Jongeren in deze leeftijd groep zijn vaak onzeker, ervaren groepsdruk van leeftijdsgenoten en kunnen dus wel een steuntje in de rug gebruiken. Met deze training leren ze communicatieve vaardigheden en ze leren hun mening te geven en hun gevoelens te uiten op een manier zonder dat dit agressie opwekt bij anderen.
Assertiviteit bevat: kritiek kunnen uiten, Respect tonen, eigen mening uiten, geven van complimenten, nieuwe uitdaging durven aangaan, zelfverzekerd zijn en verzoeken kunnen weigeren. De cursus houdt ook in dat de jongere fysiek voor zich zelf kan opkomen, stevig kan staan en weet wat te doen met een aanvallende situatie. De training richt zich op situaties in school, werk of tijdens uitgaan, waardoor de workshop interessant is voor iedere jongere.

Deze workshop wordt aangeboden door Stichting Welzijn Stede Broec (Centrum Jeugd en Gezin) en wordt aangeboden voor een lage prijs aan jongeren in Stede Broec en omgeving. Stichting Welzijn biedt aan alle leeftijden assertiviteitstrainingen zo zijn er de rots en water trainingen voor de kinderen t/m 12 jaar en de assertiviteitstrainingen voor volwassenen. Zie voor meer informatie hierover de website van Stichting Welzijn Stede Broec www.welzijnstedebroec.nl
De training Fitboxing bestaat uit 8 lessen van 1 uur en heeft een programma voor kinderen (11+). Vanaf vrijdag 21 september start er weer een nieuwe cursus nieuw is dat er ook een cursus voor de ouders van (oud) deelnemende kinderen start nadat hier meerdere keren nagevraagd was door ouders. De kinderen worden assertiever en veranderen in hun gedrag de ouders blijven vaak hangen in het oude waardoor ze moeite hebben met het nieuwe gedrag van hun kind. Door deze doelgroep handvaten te bieden en ook assertiever te maken komt de thuissituatie weer in balans.

De data van deze cursus zijn:
21 september, 28 september, 5 oktober, 12 oktober, 19 oktober, 2 november, 9 november  en de laatste les met ouders (bij de 11+ cursus) er bij op 16 november. De tijden zijn van 16:00 tot 17:00 voor de jongeren en van 17:00 tot 18:00 voor de ouders en het vindt plaats in de grote zaal of voor de deur van jongerencentrum Inventas. De kosten voor de cursus zijn € 25,=  per deelnemer en dat is inclusief materiaal gebruik. Deelname is op volgorde van inschrijving. Geef naam, telefoonnummer en woonplaats op via info@jcinventas.nl.

  • Locatie: In en om Inventas
  • Kosten: € 25,-